lördag 4 november 2017

lakritskolasås - dagens godsak


Väldigt god sås till glass är lakritskola. Mitt egna hopkok svänger man till på mindre än 10 minuter och häller man den varm i en ren glasburk med lock så håller den åtminstone två veckor i kylen.

Smält 25 g smör och blanda i 1 dl grädde (funkar med laktosfri), 1/2 dl strösocker och 1 msk ljus sirap. Tillsätt lakritspulver ca 1 msk. Jag använder lakritsgranulat från Haupt som behöver vispas ordentligt för att lösa sig men som smakar riktigt gott. Vispa såsen tills den kokat upp och sjud i ca 7 minuter. Häll den varma såsen i en ren glasburk eller direkt på glass :-) 

4 kommentarer:

  1. Den såsen får vi prova när vi skall fest till det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var den ni fick när ni besökte oss i somras. God!

      Radera
  2. Svar
    1. Tycker jag! Enkelt och ändå ngt lite extra!

      Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!