söndag 14 juli 2013

Frankrike 5x - boktips

O la la! 

När man har rubriken boktips på en fransk dag här på bloggen kan man ju inte undgå att nämna det fina förlaget Sekwa. Deras utgivning är klockren, jag gillar det allra mesta, och har läst det allra mesta... Ska jag nämna några titlar lite extra så får det bli Igelkottens elegans, Allt jag önskar mig och Underjordiska timmar.



Sedan måste jag också puffa för och Dagarna med farmor och Eftersom ingenting varar som kommer från andra förlag, härligt att samtida fransk litteratur kommer på bred front!  Alla de här böckerna har något alldeles extra som gör att de känns väldigt franska. De roar och oroar på en gång, de funderar och filosoferar över livet och läsning och lämnar en hel del kvar för läsaren att tänka själv kring. Feelgood och djupaste allvar, i charmig blandning. Trots det korta formatet så hinner de berätta mycket om människan och samtiden, bra böcker helt enkelt! 


Frankrike 5x är en serie inlägg med litteratur om eller från Frankrike i fokus, fem inlägg - alla idag på Frankrikes nationaldag. Hääääng med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!